fredag, august 29, 2008

How To: Statement smykker

Som de fleste vet så er den letteste måten å oppdatere en garderobe på bruk av accessories, og da spesielt smykker. Jeg skal nå gi noen tips til hvordan man kombinerer høstens heteste accessory: statement necklaces.

Store, lange halskjeder, gjerne litt tunge og i flere lag har vært å se hos blandt annet Givenchy til høsten. Desverre så har de fleste av oss ikke råd til originalene fra Paul Smith, Gucci eller Lanvin, så da er det bare å finne frem billigere alternativer.

En mulighet er selvfølgelig vintage butikker og ebay. Mange av høstens kreasjoner kunne godt stamme fra bestemors smykkeskrin, så det er bare å lete litt og eventuelt blande funnene med noen andre kjeder man allerede eier. Man kan også lett fikse på noen kjeder man allerede eier, for eksempel å knytte to perlekjeder med en sløyfe for å oppnå den ekte Dior-stilen eller sette noen fjær på en gammel chunky kjede. Bruk også gjerne flere kjeder lag på lag, og de trenger ikke matche, selv om jeg foretrekker at en av kjedene er litt mer pyntet og komplisert, mens de andre er litt enklere. Fargen på metallen eller perlene trenger derimot ikke å matche helt.

Ellers så er billigkjedene blitt kjempeflinke til å kopiere de nyeste trendene i det siste. Jeg har selv plukket opp to Givenchy-inspirerte kjeder fra H&M, og butikker som Gina Tricot og Zara har også fått inn mye fint. Flere svenske nettbutikker, som cocoo.se og Betties Galleria, samt norske Zita Chic, som fører mange billige accessories inspirert av designervariantene.

Etter at man er blitt en stolt eier av en trendy statementkjede eller ti, burde man finne ut hvordan man kombinerer denne smykken i et antrekk. Om man allerede har et såpass kraftig accessory nærmest ansiktet så trenger man absolutt ikke store øredobber til, for det er bare overload. Enten dropp øredobbene helt, eller, om man er som meg og synes det er stygt med "nakne" hull i øra, bruk de enkleste små studs man kan finne. Armbåndet burde også være enkelt eller fraværende. Antrekket kan gjerne gå i samme stil som smykket, for eksempel full on bohem som hos Gucci, men husk at smykker kan brukes til å friske opp noe såpass enkelt som jeans og en tee.

Her er favorittene.

Dyrt: Lanvin, Christian Lacroix, Givenchy, Dior.




Billigt: Cocoo.se og Betties Galleria

Ingen kommentarer: