onsdag, august 20, 2008

How to: Dresscodes

I land som Storbritania og USA er det veldig viktigt å kunne dresscodes, spesielt i jobbsituasjoner og på fest. Disse reglene kan iblandt være ganske strenge, og det er slett ikke i alle situasjoner at det er anstendig å gå med jeans og joggesko. I Norge har vi derimot en ganske avslappet forhold til dresscodes, men det betyr ikke at man ikke skal kunne dem, for å unngå å drite seg ut når man er i utlandet, for eksempel. Jeg husker veldig godt avslutningsfesten på skolen min, der dresscode'en var helt tydelig sagt å være "smart", mens folk dukket opp i casual sommerkjoler og til og med en lang topp med tights. KREMT.

Uansett, her jeg har funnet noen rettningslinjer på dresscodes som er greie å kunne. Det er nok strengest med dresscodes på steder som hotell eller bar, og det er bedre å være overdressed enn underdressed.

Formal: Sort smoking for menn, med hvitt skjorte, sløyfe.. Hele greia. For kvinner gjelder pene kjoler, helst fotside, og høye hæler.

Semi-formal: Mørk dress med slips for menn og elegante kjoler for kvinner. Cocktailkjoler er en bra eksempel. Skjørt med en fin bluse for kvinner kan også funke, så lenge det er veldig pyntet.

Smart casual: Dress eller blazer for menn, helst med slips. Mørk må den derimot ikke være. Kvinnene kan bruke en fin kjole, en fin topp og skjørt eller en dressbukse sammen med en fin topp. Skoene kan være både høye og flate, så lenge de er fine.

Business casual: Jeans er vanligvis ikke akseptabelt her, men noenganger er det greit om man bruker en dressjakke eller en litt pyntet topp til. Ting som chinos, enkle skjørt, pique og cardiganer er eksempler på hva som kan brukes. Slips er ikke lov i business casual med mindre den brukes på en original måte.

Bunad passer til alle dresscodes.

Her er noe som passer til semiformal dresscode. Cocktailkjoler, høye sko, elegante clutchvesker og masse smykker.

1 kommentar:

Anonym sa...

takk for innlegget:) *lagret*