onsdag, august 13, 2008

How to: bruke fargede tights

Tights i alle mulige farger og mønstrer er hot til høsten. Og det med god grunn, for det å bruke statementtights istedenfor de vanlige sorte kan virkelig få et outfit til et nytt nivå. Men det gjelder å bruke de rigtigt, ellers så risikerer man å ende opp med å se ut som en liten emo unge, og det vil ingen.

Her er reglene:
  • Det er massevis å velge mellom, så først og fremst må man bestemme fargen man bruker. Jeg er ikke så glad i matchy-matchy looken, og synes at tightsene gjerne kan ha en annen farge enn skoene og kjolen, så lenge fargene ser bra ut sammen. Se for eksempel på hvordan Proenza Schouler gjorde det. Man må tørre å være litt edgy.
  • Aldri, aldri prøv å matche sort med knæsjrosa. Bare.. ikke gjør det. Lysrosa tones ser derimot bra ut med sort. Bruk heller de knæsjrosa tightsene sammen med en grå eller blå kjole.
  • Når det gjelder mønstre, så er det mye å velge mellom, fra diskret mønster på sorte strømper til skotske ruter og dyremønster. Husk at det alltid finnes en alternativ om man ikke er helt komfortabel med å komme på jobb eller skolen iført leopardmønstrede tights. Stripete sort-hvite tights er det derimot best å styre unna.
  • Samme gjelder farger. Om man ikke vil bruke brannbilrøde eller neonrosa tights, så betyr det ikke at man skal styre helt unna trenden. Marineblå, grønne eller mørke lilla tights er en veldig elegant alternativ til sort.
  • Det man skal huske er at om man har "kvinnelige former" (les: feite lår) som meg, så kan veldig sterke mønstre og farger på bena få en til å se enda større ut. Da har man tre alternativer: slanke seg, gjøre som meg og drite i det, eller gå for en mer diskret variant.
  • Grovstrikkede overknees i mørke farger er en bra alternativ til tights.
  • Som med all mote, må man først og fremst ha det gøy. Lek med nye fargekombinasjoner, mønsterkombinasjoner og teksturer.