fredag, september 05, 2008

Hva ennhver jente burde ha i sminkebagen

Noen av oss er større produktjunkier og sminkedokker enn andre. Men allikevel er det noen produkter alle burde ha (gutter og, egentlig), til hverdag eller fest.

En bra hudpleieserie

Huden er utrolig viktig å ta vare på. Når man har sunn hud trenger man mindre sminke til hverdags, noe som igjen fører til finere hud. Og om noen kan skryte av gode gener når de er unge så trenger man god pleie helt fra man er tenåring for å beholde skjønnheten når man er eldre. Spesielt de med lite utslett og tørr hud, som gjerne har pen hud i tenårene, risikerer å få rynker tidlig. Derfor er det greit å invistere i kvalitet når man velger hudpleie. Den burde være tilpasset hudtypen din, og noe som funker for bestevenninna funker ikke nødvendigvis for deg. Clinique er spesielt flinke med å lage sett tilpasset forskellige hudtyper, en annen bra hudpleiemerke er Ole Henriksen. Snakk gjerne med hudlegen din, og spør om hjelp på en hudpleiesalong eller parfymeri.

En primer

Man har primere både for øyne, lepper og vipper, men nå tenker jeg altså på den for hele ansiktet. En primer fyller opp porer, skjuler små ujevnheter og gjør huden matt, samtidig som den danner en beskyttende lag mellom huden og annen sminke. Den dekker nok ikke over pigmentflekker eller kviser, men om du har fin hud er det ofte nok med en primer for å jevne den ut. Finn en som passer til hudtypen din, jeg synes blandt annet de fra YSL og Benefit er bra. En billigere alternativ er den fra Gosh, som man kan kjøpe på blandt annet Vita. Om du bruker mye øyensminke, bruk også en primer på øyenlokket, for at øyenskyggen skal sitte bedre.

En concealer

Om man har er bra concealer trenger man ikke nødvendigvis foundation. Det finnes to typer concealer, de som brukes over urenheter, og inneholder gjerne salicylsyre (samme man finner i aspirin) for at kvisen skal bli borte fortere. En annen type er gjerne fuktighetsgivende, som den berømte Touche Eclat fra YSL. Den brukes for å lyse opp ansiktet og skjule mørke ringer og skygger. Farget concealer brukes for å skjule misfarginger i ansiktet, grønn concealer skjuler det røde i huden, for eksempel.

En highlighter

Brukes for å "forme" ansiktet, for eksempel å fremheve kinnben, øyne eller gjøre nesen smalere. Denne produkten kan virkelig gjøre underverker om brukt riktig. En lys solpudder eller rouge kan også brukes til dette. Bare husk å ikke overdrive, eller så kan man ende opp med å se blank ut i ansiktet. Påfør litt på toppen av kinnbenet, nesebenet eller over øyet. Less is more.

Pinsett og øyenbrynspenn/pudder

Fine øyenbryn rammer inn ansiktet, og gjør automatisk at man trenger mindre sminke. Napp de derfor forsiktig, men ikke overdriv. Øyenbrynene skal gjerne være litt tykke nå, så fjern bare de hårene som forstyrrer formen på brynene dine. Bruk så en lys penn eller pudder for å fylle de ut og gjøre de fyldigere. Voks eller gel hjelper å holde øyenbrynene på plass, men her kan man gjerne bruke vaselin synes jeg.

En vippetang

Man trenger muligens ikke den dyreste mascaraen på markedet, men det er greit å invistere i en bra vippetang, det kan virkelig gjøre forskellen. Varmetang er bra siden de ikke skader vippene, ellers så er Shu Uemura sine vippetang nærmest blitt et kultprodukt.

Noen produkter jeg har prøvd og vært fornøyd med er Model Co sin varmetang, pinsettene fra Vitry og fuktighetskrem fra Lancôme. Sistnevnte fører også noen av de beste mascara og foundation.

6 kommentarer:

Anonym sa...

så rett så rett. bryn er sååå viktig, kan virklig løfte blikket,og ramme inn ansiktet :)

Tonia sa...

Hehe, så sant.. Så mange ødelegger utseendet sitt ved å ha ustelte eller overplukkede bryn

Anonym sa...

En hudpleier jeg var hos en gang fortalte meg at man absolutt IKKE måtte bruke Clinique - de er visst ikke så bra for sensitiv hud som de utgir seg for å være. Jeg har for eks. supersensitiv hud, men fikk eksem (som jeg trodde var kviser) av produktene deres. Hudpleieren hadde til og med klart å fjerne neglelakken sin med ansiktsvannet deres! Hun mente i hvertfall at man heller bør kjøpe sånt i salonger / spa, enn parfymerier, da de gjerne er fulle av stoffer som ikke er bra for huden.. :)

Tonia sa...

Hmm, har aldri hatt noen problemer med Clinique, og jeg har veldig sensitiv hud selv. Men er nok forskellig på folk, jeg får f.eks utslett av mineralsminke, som skal være bra for huden.. Men flaskene mine er nesten tomme nå, så tenkte å se etter en annen merke uansett =)

Anonym sa...

Jeg bruker i hvertfall md formulations nå, som jeg er veldig fornøyd med. Ikke er det så dyrt heller. men det er som du sier, det er forskjellig fra person til person, og det viktigste er jo å finne noe som fungerer for en selv, uansett merke!

Tonia sa...

Hmm, jeg kan jo alltid be om/kjøpe en miniprøve, og om det funker kjøpe de store flaskene. Takk for tipset!