fredag, september 26, 2008

And now to something serious...


Om dere har sett den nyeste Nylon, som handler om TV-serier, har dere kanskje sett en artikkel der som handler om abort. Det er nemlig sånn at selv om temaer som vold, narkotika og voldtekt er daglig kost i amerikanske serier og filmer, så handler de aldri om abort. Om en jente blir gravid, så beholder hun vannligvis barnet, selv om hun er økonomisk og følelsesmessig fullstendig uegnet til det. En "politisk" korrekt måte å bli kvitt denne graviditeten er vannligvis at hun mister barnet, men nei, aldri abort. Og om det er en kvinne som tar abort så angrer hun selvfølgelig på det. Why?

Det er nå sånn at abort er fullstendig lovlig for alle voksne kvinner i den vestlige verden, og da burde det være naturlig å vise jenter i film og TV-serier som tar det og IKKE ANGRER PÅ DET, fordi det var det riktige valget for dem. Mange TV-kanaler begrunner mangelen på sånne handlinger med at folk kan bli støtt av det, men når man kan se folk bruke ulovlige narkotika eller bli kuttet i stykker i serier som Sopranos så er det virkelig en svakt argument.

Derfor synes jeg det er bra at ganske populære blader som NYLON tør å behandle denne temaet, som de fleste andre blader helst holder seg unna. Abort er en vanskelig valg, og jenter som velger det burde ikke skamme seg på grunn av idiotiske mediafolk.

If you have read the latest Nylon, you might have seen the article that discusses abortion in popular culture. It's whole point is that while violence, drugs and other illegal activities can be seen on TV every day, abortion, which is a completely legal medical procedure in most western countries is still taboo. I'm really happy that a magazine like Nylon takes up this topic, because I believe that the media should not shame girls from doing something that is right for them and will help them be happy. Some channels use the argument that the audience might be offended by abortion discussed in TV shows, but considering the violence present in the same shows, I believe it is a very weak argument.

1 kommentar:

Anonym sa...

JEG ER SÅ ENIG!